Spela Gsunda Grand Prix

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 18 januari, 2020 § 0 kommentarer

Lördagen den 25 januari är det schacktävling i Gottsunda Centrum. Uppsala SSS och Kontakten bjuder in till Gsunda Grand Prix, som är en tävling dit alla barn och ungdomar som tycker om att spela schack är välkomna.

Läs mer om tävlingen och hur man anmäler sig här.

Nu kör vi!

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 13 januari, 2020 § 0 kommentarer

Nu är våren här och schacket har startat! Från och med i dag är alla träningsgrupper igång och det är bara att titta i vänsterspalten under “träning” för att se vad som passar bäst.

Schack på jullovet?

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 16 december, 2019 § 0 kommentarer

Höstterminen har som vanligt varit fylld med schack, men nu är träningarna slut för säsongen. Den som vill spela mer schack i redan i januari har lite möjligheter.

2-5 januari – Rilton 1800 i Stockholm: En tävling för de som är mer vana tävlingsspelare. Anmälan sker här:

11 januari – Tjejträffen: En tävling för tjejer födda 2000 eller senare. Både för nybörjare och avancerade spelare är välkomna.

17-19 januari – flick-SM i Örebro:  Vi kommer att åka till Örebro gemensamt med ledare. Mer detaljerad inbjudan kommer inom kort.

Träningarna i vår kommer igång igen vecka 3 (13-17 januari). Håll utkik här på hemsidan för exakta tider och dagar.

Har ni några frågor är ni välkomna att höra av er till Carl Fredrik Johansson (070-7334160)

God jul och gott nytt år önskar styrelsen och alla ledare!

Julavslutning på tisdag

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 15 december, 2019 § 0 kommentarer

Tisdagen den 17 december är det avslutning för alla träningsgrupper. Tid och plats är Uppsala Schackcentrum klockan 17.00-18.00 och alla är välkomna. Frågesport, schacklekar och pepparkakor utlovas!

USSS första chocktävling blev en succé!

Skriven av Albin Sandin den 15 december, 2019 § 0 kommentarer

I lördags anordnades Luciachocken för första gången – klubbens allra första tävling i chock (som råkade infalla dagen efter Lucia). Det var en stor variation bland de tio lag som deltog, men icke desto mindre spännande!

Efter att sex roliga men intensiva ronder spelats stod det klart att bröderna Joakim och Erik Nilsson skulle få möta Janne Johansson och Björn Alenfalk i en avgörande final om förstaplatsen.

Janne och Björn som förlorat mot Joakim och Erik tidigare i tävlingen fick sin revansch i finalen och tog hem förstapriset bestående av ett kilo julgodis!

Erik & Joakim Nilsson till vänster spelar final mot Björn Alenfalk och Janne Johansson. Tävlingsledaren Albin Sandin (närmast kameran) står och beundrar spelet.

Resultat

Höstens Grand Prix avgjort

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 10 december, 2019 § 0 kommentarer

I Lördags spelades årets GP-final och det bjöds på en riktigt spännande tillställning! 

I lågstadieklassen tog Benjamin Guo en stabil seger med full pott på dom 5 partier som spelades. Andraplatsen tog Thilo Reimegård som endast förlorade mot Benjamin och på tredje plats kom Joachim Tian.

I mellanstadieklassen var Julian Zachiu precis lika överlägsen som Benjamin med 15 av 15 möjliga poäng. Andraplatsen togs stabilt av Jesper Jonsson, men kampen om tredjeplatsen var desto jämnare då tre spelare hamnade på samma poäng vid tävlingens slut. Av dessa var Lukas Westerlund den som tagit flest poäng vid dom tidigare GP-tävlingarna och konstaterades därför som vinnare av tredjeplatsen.
Högstadieklassen var en riktig rysare då både Emil Reimegård, Julia Östensson och Ludwig Laukka hamnat på 13 poäng i delad ledning när alla ronder var spelade. Eftersom det är kamp om förstaplatsen blev det särspel. Emil, Julia och Ludwig fick alltså möta varandra en gång var igen, nu med kortare betänketid. Efter tre spännande partier fick Ludwig Laukka ta hem pokalen för tredjeplatsen, Emil Reimegård nöja sig med en andraplats precis som lillebror, och Julia Östensson kunde känna sig som en stolt vinnare.

Alla resultat

GP-final på lördag

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 6 december, 2019 § 0 kommentarer

Lördagen den 7 december spelas höstens Grand Prix-final, dit de sex i varje klass som samlat mest poäng i höstens tävlingar kvalificerat sig.

Två av högstadieklassens partier per rond sänds på livebräden- tryck på länken för att följa partierna! http://view.livechesscloud.com/54457f25-90cc-4783-8eac-9f80b0671f24

Här kan ni se vilka som är med och dessutom följa resultaten i tävlingen.

Hösttävling

Skriven av Viktor Carlfors den 25 november, 2019 § 0 kommentarer

Nu är det dags för den näst sista ronden i Usss hösttävling! De två första bräderna livesänds- tryck på länken för att följa partierna!
http://view.livechesscloud.com/84f819d2-466e-4ec8-8804-8b570978d701

Ställning i turneringen: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=7683

Chock till Lucia!

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 17 november, 2019 § 0 kommentarer

Lördagen den 14 december kommer det inte att bli Lördagsblixt som tidigare är annonserat. Istället bjuder vi in till Luciachocken!

Det är en tävling i chock för tvåmannalag – snacka ihop dig med en kompis eller kom dit så fixar vi in dig i ett lag. Läs mer i inbjudan eller fråga Albin Sandin (070-536 43 01‬), som är ansvarig tävlingsledare.

Inbjudan

Chockregler

Klart för GP-final!

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 10 november, 2019 § 0 kommentarer

Den 7 december spelas höstens GP-final på Uppsala Schackcentrum. De sex främsta i varje klass är kvalificerade och dessa är:

Lågstadiet: Benjamin Guo, Ludwig Thomas, Joachim Tian, Thilo Reimegård, Jonathan Thomas och Carl Liu.

Mellanstadiet: Julian Zachiu, Jesper Jonsson, Lukas Westerlund, Emil Sagerholm, Edvin Hägerström och Samuel Malsher.

Högstadiet/gymnasiet: Julia Östensson, Emil Reimegård, Ludwig Laukka, William Sundberg, Ludwig Lundell och Nohmi Reimegård.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi