Nohmi, Jesper och Benjamin vann GP-finalerna

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 16 maj, 2019 § 0 kommentarer

Nohmi Reimegård vann Uppsalas Grand Prix-final

Det blev flera nya segrare när Uppsalas GP-finaler avgjordes i helgen. I högstadieklassen saknades Akash Mitra och Ludwig Laukka eftersom de de spelade skollag-SM i Stockholm som olyckligt krockade. Men tävlingen höll ändå hög nivå och som segrare stod till slut Nohmi Reimegård, som därmed tog sin första seger på den här nivån.

Mellanstadieklassen vanns av Jesper Jonsson och i lågstadiet segrade, precis som senast, Benjamin Guo.

Här är de fullständiga resultatlistorna: lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet/gymnasiet

Spännande sista rond i klubbmästerskapet

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 16 maj, 2019 § 0 kommentarer

Det är fortfarande två partier som ännu inte har spelats i den femte ronden, men lottningen för den sjätte och sista finns ändå publicerad här.

I ledningen, hittills obesegrad, finns förhandsfavoriten Akash Mitra, trots att han ännu bara spelat fyra partier. Men eftersom de andra som har ett parti mindre spelat också ligger i toppen, finns fortfarande mycket som kan hända!

Sista ronden spelas måndagen den 27 maj på Uppsala Schackcentrum – innan dess måste alla uppskjutna partier vara spelade.

13 Uppsalaspelare klara för final i Schackfyranmästaren

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 5 maj, 2019 § 0 kommentarer

Mira Sjödin Skarp (höger) vann alla sina partier i lördagens tävling! Även Livia Blomqvist (vänster) kvalificerade sig för finalen.

I helgen har vi spelat Schackfyranmästaren både lördag och söndag. Totalt var det 30 tjejer och killar som deltog och följande 13 spelare kvalificerade sig för finalen:

 • Mira Sjödin Skarp, Flora Melén, Livia Blomqvist, Alisa Kolotova Zenunovic, Moa Bernelind, Jesper Jonsson, Julian Zachiu, Sune Berger, Oskar Loklint, Melvin Hedberg, Emil Sagerholm, Vincent Liljesvan och Alvin Lindström

Finalen spelas den 6 juli i Eskilstuna, i samband med de stora SM-tävlingarna.

Resultat:

Schackfyranmästaren lördag

Schackfyranmästaren söndag

Mycket schack för Uppsala i helgen

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 4 maj, 2019 § 0 kommentarer

Den här helgen är fylld med schack för Uppsalas ungdomar. På Uppsala Schackcentrum spelas både lördag och söndag tävlingen Schackfyranmästaren – en individuell tävling där bara de som tidigare i våras var med i Schackfyran får vara med.

Sen åker också en grupp av våra spelare till Stockholm under Viktor Carlfors ledning för att delta med två lag i Kadettallsvenskan.

Vi håller tummarna för alla Uppsalaspelare i helgen och resultaten kan följas här:

Schackfyranmästaren lördag (tjejer)

Schackfyranmästaren söndag (killar)

Kadettallsvenskan

GP-final den 11 maj – lördagsblixten inställd

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 1 maj, 2019 § 0 kommentarer

Lördagen den 11 maj har det tidigare utannonserats en lördagsblixt på Uppsala Schackcentrum. Men på grund av krock med Grand Prix-finalen för ungdomar blir vi tyvärr tvungna att ställa in den.

Nannaskolan dubbla segrare i skollag-DM

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 25 april, 2019 § 0 kommentarer

Skollag-DM i Uppland spelades i år på det nya fina Arenahotellet. En mycket bra spellokal som fylldes med bra spel! Nannaskolans lag vann både mellan- och högstadieklasserna och här är alla lag som kvalificerade sig för skollag-SM i Stockholm den 11-12 maj.

Lågstadiet: Järlåsa skola
Mellanstadiet: Nannaskolan och Östra Stenhagenskolan
Högstadiet: Nannaskolan och Kunskapsskolan Uppsala norra
Gymnasiet: Katedralskolan

Här är hela resultatlistan

Kul schack-påsklov!

Skriven av Viktor Carlfors den 17 april, 2019 § 0 kommentarer

Det har varit fullt ös på schackcentrum i veckan. Flera olika lagspel varvats med taktikövningar och öppningsdiskussioner har stått på schemat. Populärast var nog ändå “kortleksschacket” tillsammans med chocket där man lätt blir “chockaholic” och flera stannade kvar i flera timmar för att spela vidare. I kortleksschacket fick varje spelare ett visst antal kort (antingen positiva eller negativa), något som är helt klart är iallafall att partiet påverkades. Några exempel: “Vänd brädet!”, “spela resterande partiet med fel hand” och “ta bort valfri pjäs från motståndaren”.
Veckan avslutades med påskpåse jakt i lokalen, påsarna var fyllda med lite schackprylar samt godis men alla hade inte samma tur.. (se bild nedan).

Kortleksschack
Sill med (kokt) Kinderägg
Gänget som var med hela veckan!

Schack i påsk!

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 13 april, 2019 § 0 kommentarer

Nästa vecka är det påsklov och då har vi öppet på Uppsala Schackcentrum måndag, tisdag och onsdag klockan 10-14. Viktor Carlfors och Albin Sandin kommer att finnas på plats och se till att alla får spela eller träna schack precis som man själv önskar!

Inga kostnader, alla är välkomna – ingen föranmälan behövs.

Benjamin, Matthäus och Warg vann i Burvik

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 13 april, 2019 § 0 kommentarer

Sista GP-tävlingen för våren spelades på Burviks golfklubb, där Oscar Starks mamma Susi arbetar. Hon hade ordnat jättefina spelförhållanden och dessutom fina priser till alla barnen (godispåskägg till alla i lågstadieklassen!) så hit kommer vi gärna tillbaka!

Efter tävlingen gavs de barn som ville möjligheten att prova att spela golf med klubbens tränare, något som flera tog chansen att göra.

Tävlingarna var lika spännande som vanligt, inte minst för att platserna i GP-finalen skulle avgöras i och med den här tävlingen. Benjamin, Matthäus och Warg segrade säkert i sina respektive klasser.

Resultat i Burvik GP:

Lågstadiet, mellanstadiet, högstadiet/gymnasiet.

Detta betyder också att GP-serien i vår är färdigspelad och att det är klart vilka som är klara för finalen den 11 maj på Uppsala Schackcentrum:

Lågstadiet: Benjamin Guo, Lukas Westerlund, Joachim Tian, Thilo Reimegård, Oscar Stark och Ludwig Thomas.

Mellanstadiet: Matthäus Buchert, Jesper Jonsson, Ida Zimmermann, Edvin Hägerström, Pian Sjöåker och Samuel Malsher.

Högstadiet/gymnasiet: Warg Skåhlberg Bjerknes-Lima de Faria, Emil Reimegård, Nohmi Reimegård, Ludwig Laukka, William Sundberg och Julia Östensson.

Spännande partier i lågstadieklassen. Närmast toppmötet mellan Lukas och Benjamin som slutade remi.
Efter tävlingen tog flera av spelarna chansen att prova på att spela golf!

Nytt föredrag på Uppsala Schackakademi

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 8 april, 2019 § 0 kommentarer

På måndag den 15 april kommer Indrek Aunver till Uppsala Schackakademi för att tala på temat “Problem i schack och schackproblem”. Aunver är en av Sveriges största specialister på området och kommer också att låta åhörarna prova själva!

Platsen är Uppsala Schackakademi, Sysslomansgatan 8, 1 tr (kod 1065) och tiden alltså måndag den 15 april klockan 18-20.

Här finns programmet för alla vårens föreläsningar på Uppsala Schackakademi.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi