Drömresa för Max och Jonatan

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 22 november, 2017 § 0 kommentarer

Jonatan på Färöarna

Jonatan på Färöarna

Spellokalen för Runavik Open

Spellokalen för Runavik Open

Max på promenad i Klaksvik

Max på promenad i Klaksvik


Tack vare våra goda relationer med våra nordiska grannländer, inte minst Uppsala Young Champions där ju många utländska spelare är med, har Max Markensten och Jonatan Pinheiro Diamant fått möjlighet att resa till Färöarna. Där spelas just nu tävlingen Runavik Open och här är deras första rapport från resan:

Troligen är det här den enda veckan i livet då vi kommer behandlas som schackproffs! Vi skjutsas runt till både måltider och ronder och behöver vi något är det bara att peka så kommer Finnbjørn.

Efter två dagars spel i Runavik har Jonatan en av två poäng medan Max fortfarande väntar på sin första. Jonatan ställdes i första ronden mot den ukrainske stormästaren Stanislav Savchenko och fick lära sig hur det är att bli utspelad i mittspelet i Najdorf. Dagen efter blev det lättare motstånd i en färöisk sjöman. I en sidovariant av den hyperaccelererade draken hamnade Max efter trettio drag bättre, med torn och dam på sjunde raden, mot den 800 poäng högre rankade Gudmundur Kjartansson. Tre drag innan tidskontrollen åkte tornet tyvärr av brädet. Andra rondens parti förlorade han snabbt efter ovaksamhet på ett Lxf7-offer.

I veckan finns det utflykter planerade på de fina bergen som vi hittils bara poserat framför. På andra sidan hotellväggen hör vi just nu IM Xu Yi och GM Yinglun Xu förbereda sig för onsdagens morgonrond.

Jonatan och Max

Följ resultaten i Runavik Open här

Och här kan man följa partier live från tävlingen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi