Edvin rapporterar från Islandsäventyret

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 8 januari, 2018 § 0 kommentarer

Edvin och Erland har nu kommit hem från äventyret på Island och Edvin har skrivit en rapport om vad de varit med om:

När vi anlände till till Keflavik airport var det första vi såg en skylt med texten “snyrtingar”. Det första och enda ordet vi lärde oss på isländska var “toaletter”

Under turneringens gång blev vi konstant uppvaktade. Mat och chaufförer tillhandahölls var dag, vilket var välkommet. I synnerhet med tanke på att chaufförerna inkluderade Färöarnas premiärminister Aksel Johanessen vars son spelade i turneringen och Sveriges ambassadör Håkan Juholt.

Under ett långdraget parti satt jag och fokuserade på brädet. När jag gjort mitt drag tittade jag snabbt runt omkring mig och fann till min stora förbluffning Håkan Juholt som åskådare. Trots att han kom under fel rond med tanke på mitt spel var det ändå väldigt roligt med finbesök. Han skjutsade oss runt i Reykjavik och visade några historiska platser och byggnader innan han körde oss till Sveriges ambassad där vi också fick en rundtur.

Vi hade även tur i att spela tillsammans med två trevliga holländare, med vilka vi regelbundet besökte Kópavogurs geotermiska badställe som var beläget utomhus i den fruktansvärda kylan.

Turneringsvis inleddes turneringen svagt för mig men blev sedan lite trevligare med två mysiga vinster i Benkogambiten och hamnade på mediokra 3/7.

Erland spelade förväntat ända till rond 4 då han knep remin mot en högre rankad spelare. Så var även fallet i 5:e ronden när han möte isländske FM Oliver Johannesson. Turneringen avslutades sedan med en antiklimaktiskt final mot mig där öppningsmisstag ledde till ett snabbt avslut på turneringen.

Tävlingen spelades för första gången och var en mycket trevlig upplevelse. Förhoppningsvis blir tävlingen återkommande. Här är slutresultatet. Och här nedan finns ett parti var från våra islandsresenärer.

Bilder:

Håkan Juholt privatchaufför åt Edvin och Erland

Håkan Juholt privatchaufför åt Edvin och Erland

Erland, Edvin och Håkan Juholt (Sveriges ambassadör)

Erland, Edvin och Håkan Juholt (Sveriges ambassadör)

Tycho Dijkhuis (3:a), Thomas Beerdsen (segrare) och Edvin Bannout.

Tycho Dijkhuis (3:a), Thomas Beerdsen (segrare) och Edvin Bannout.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi