Kadettallsvenskan i Stockholm, 14-15 april

Skriven av Viktor Carlfors den 15 april, 2018 § 0 kommentarer

Hej alla USSS:are!

Vi hade egentligen endast två mål med vår vistelse i Stockholm denna helg.

1. Det viktigaste- vi skulle ha roligt. 2. Alla skulle lära sig något nytt.

Som lagledare för resan anser jag att dessa mål uppnåddes och vill tacka för en superhelg!

Vi hade tolv USSS:are som följde med under lördagen och söndagen som delades in i två olika lag. Vårt förstalag var för dem med mer spelrutin. Vårt andra lag hade lite mindre spelrutin och det var t.o.m många som spelade sina första tävlingspartier. Därmed var det många som aldrig träffats tidigare så det första vi gjorde under lördagen var en gruppövning i syfte att lära känna varandra bättre. De delades in i grupper om tre och varje grupp fick varsitt papper där man tillsammans i gruppen skulle rita något om sig själv/något som alla i gruppen tyckte om. När alla blivit klara fick man sedan berätta och visa bilden för hela gänget. Lyckat! Annars var det fullt fokus på matcherna under helgen (men såklart också mycket lek i lekparken, “chock” och annat skoj).

Lag 1 hamnade på 10:e plats och lag 2 på 16:e plats. Man märkte att det var ovant för många i lag 2 att spela med hela 45 min på klockan men ju längre turneringen led, desto bättre gick det. Det är något som många behöver fortsätta att träna på och genom att spela fler tävlingspartier kommer denna förmåga att utvecklas. Så fortsätt spela mycket schack i vår med oss i USSS! En som utmärkte sig resultatmässigt under helgen var Warg Skåhlberg-Lima De Faria, som fick hela 5/6 poäng mot tufft motstånd.

Här kommer två lagbilder tagna av Lars OA Hedlund.

      .

Forza Uppsala SSS/ Viktor Carlfors

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi