Stor schackhelg i Uppsala

Skriven av Carl Fredrik Johansson den 1 februari, 2019 § 0 kommentarer

I helgen spelas två mycket viktiga matcher i schack-allsvenskan i Uppsala. Allsvenskan spelas precis som i andra sporter i elitserien, superettan och divisionerna 1-3 och Upsala ASS deltar med totalt fem lag i de olika serierna och där deltar även spelare från vår förening Uppsala SSS. 

I superettan spelar Upsala ASS lag 1 en viktig match mot Västerås. Upsala ASS har inlett strålande med fyra raka segrar (av totalt nio matcher) och är en klar aspirant på en av de två platserna till elitserien. Jan Johansson, Uppsalas senaste svenska mästare (1989), leder laget som hittills har presterat klart över förväntningarna. Ställningen i serien finns här.

Matchen Upsala ASS – Västerås SK spelas på Träffpunkten, Storgatan 11, lördagen den 2 februari med start klockan 11.00.

Upsala ASS lag 4 är ett lag som bara består av ungdomar, något som är unikt i hela det allsvenska seriesystemet! De är anförda av blott 13-årige Akash Mitra, som ju redan har flera guld i ungdoms-SM i bagaget. De leder en av division 3-serierna och möter i helgen en av huvudmotståndarna Solna SS. Ställningen i serien finns här.

Matchen Upsala ASS 4 – Solna SS spelas på Uppsala Schackcentrum, Sysslomansgatan 8, 1 tr (kod 1065) söndagen den 3 februari med start klockan 11.00

Mycket välkomna att komma förbi och titta! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

 • Nyhetsbrev

 • Uppsala Skolschacksällskap

  c/o Johansson
  Timmermansgatan 3F
  753 33 Uppsala
  Organisationsnr: 802428-0938
  Plusgiro: 1613539-4
 • Arkiv

 • RSS Senaste inlägg

 • RSS UNT:s schackblogg

 • Dagens schackproblem

 • Arkvi